Valkerij De Kaproen - Ouden Heirweg 34, 9340 Oordegem
Home Activiteiten Fotoalbum Videoclips Agenda Contact Links
Activiteiten

Opleidingen
Indien dit gewenst is kunnen er ook opleidingen gegeven worden voor het trainen van de roofvogel.
Deze gebeuren door een gediplomeerd valkenier en gaan gespreid over … lessen.
Ook wordt er advies gegeven over de verschillende soorten roofvogels en de eventuele aankoop. Bij de aankoop kan je ook worden bijgestaan door een valkenier en ook na de aankoop blijven we, indien gewenst, dit opvolgen.

De lessen houden in:

- inleiding in de valkerij + terminologie
- materiaal en valkeniersknoop
- lederbewerking
- huisvesting en verzorging van de roofvogel
- ziektes en kwetsuren
- wetgeving
- aanschaf van de roofvogel
- trainen van roofvogels
     - havikachtige
     - valken
     - uilen
- leren loeren
     - roofvogel lossen
     - inleiding tot jagen met roofvogel
Top


Demo's
Wij geven met onze roofvogels demonstraties op onder andere scholen, tuinfeesten, bedrijfsfeesten, festiviteiten, jaarmarkten,… Deze demonstraties zijn louter educatief met uitleg over de roofvogels in het algemeen en in het wild. Dit kan op verzoek gebeuren in de middeleeuwse kledij. Het geven van de demo’s gaat als volgt: Indien binnen: geen mogelijkheid tot het vliegen van valken de omgeving binnen moet veilig zijn voor de vogels Indien buiten: standplaats die afgebakend is met lint of nadar mogelijkheid om met de wagen tot aan de stand te raken foto’s nemen van en met vogels vogels op de hand+foto Bij het geven van de demonstraties wordt er altijd voorzien in het welzijn en de veiligheid van de vogels. Indien voorafgaande afspraken over de demonstraties bij aankomst niet kunnen worden nageleefd(bv. Binnen ipv buiten, andere standplaats,…) bestaat de mogelijkheid dat er niet kan gevlogen worden met de vogels.
Top


Experience days
Met onze experiencedays geven we jullie de mogelijkheid om de valkerij zelf te ervaren. Dit is een individuele activiteit waar je gedurende een namiddag kan kennis maken met de valkerij Deze experience day houdt in: begroeting met een drankje uitleg over de verschillende soorten+vogels lage en hoge vlucht uitleg over veiligheid uitleg materiaal+leren loeren vogels helpen vliegen vogels helpen eten geven nakaarten+geschenk dvd met genomen foto’s
Top


Wandelingen
Hierbij maken we wandelingen in de omgeving van Oordegem gedurende ongeveer 1u. De bezoekers mogen zelf met de roofvogel op de hand de wandeling uitlopen onder begeleiding van de valkenier. Dit wordt natuurlijk voorafgegaan door een woordje uitleg.
Top


Bestrijding
Wij doen met onze roofvogels ook aan overlastbestrijding van duiven, konijnen,… Dit gebeurt met alle wettelijk toegestane middelen. Indien er overlast is komen we langs om de situatie te bekijken en om uit te maken of de overlast al dan niet kan worden verholpen door het gebruik van de roofvogels. Er kan ook gebruik worden gemaakt van vallen die we zelf komen plaatsen en komen controleren. U kan ons altijd contacteren voor een afspraak en een prijsofferte.
Top


Fotosessies
Bij ons kan je terecht voor foto's met roofvogels voor huwelijk, communie, verjaardag, .... We werken samen met een professionele fotograaf, je mag ook een eigen fotograaf meebrengen.
Top


Lederbewerking
Omdat onze vogels aangekleed worden met lederen manchetten en schoentjes, zijn wij ons verder gaan verdiepen in de traditionele lederbewerking. Wij maken nu tassen, armbanden, alles voor de roofvogel en andere artikkelen in leder. Hier kan je alvast enkele creaties bewonderen.
Top


Jachtdagen
Tijdens het jachtseizoen organiseren we enkele jachtdagen voor valkeniers. Regelmatig zullen we de data op onze agenda publiceren, ook zal de nodige informatie dan meegedeeld worden.
Top
Design & Creation by °Ruben Mabilde° - All rights reserved